perjantai 8. maaliskuuta 2013

Naulakoita

Jee, kyllä se aurinko sieltä jälleen kerran tuli käymään. Ihanaa! Jospa saisi tähän päivään siitä voimaa, kun yö meni aivan mahdottomalla vähtäämisellä. Kaksoset herättivät vuoronperään noin tunnin välein ja tuntui etten kerinnyt muuta tekemään kuin tuttia iskemään suuhun ja yrittää ottaa unen päästä kiinni. Kunnes taas toinen herätti ja sama homma. On nuo miehet kyllä ihmeellisiä, tai ainakin tuo minun mieheni joka ei kyllä herää mihinkään pieneen eikä suureen huutoon. Minäkin tahdon sellaiset unenlahjat. Tai ehkä sitten kumpikaan ei heräisi muksujen kohnotuksiin. Mutta kyllä se pistää nyt ihmetyttämään, että miksi he heräilevät vähän väliä. Nälkä ei kuitenkaan luulisi olevan  kun tankkaavat iltaisin suuret määrät puuroa ja maitoa. Ehkä heidän päivän touhut tulevat vain yksinkertaisesti uniin. Huh, pakko se on myöntää että, on se välillä rankkaa. 

Meillä on kodissamme kaksi ulko-ovea. Etuoven eteinen on tälle suurperheelle hieman pieni ja olemme koittaneet miettiä mitä keksimme tuleville vaate- ja kenkäkaaoksille. Tuntuu että nytkin ulkovaatteita on isommalla neidillämme hurjan paljon. Mitä se sitten onkaan, kun siihen lisätään vielä kahden lapsen vaatteet. Teimme lapsille eteiseen sopivalle korkeudelle lasten oman naulakon. Löysin sopivat "koukut" nupeista ja iskimme ne keittiöstä ylimääräiseksi jääneeseen lautapalaseen. Sinkkiämpäri toimii meillä sellaisten pipojen, hanskojen ja huivien säilytyskorina joita tulee käytettyä päivittäin.


Isäni kotipaikan pihansaunasta olen joskus aikoinani käynyt "repimässä" vanhan naulakon irti. (Sauna ei siis ole ollut toiminnassa moneen vuoteen ja naulakon hakemiseen minulla oli kyllä ihan lupa.) Se oli muistaakseni alkuperäisväriltään vihreä ja minä hioin ja maalasin sen valkoiseksi. Tarratytöiltä olen tilannut koukkujen yläpuolelle harmaat numerot. Kodinhoitohuoneesta pääsee meidän takapihalle. Remontin yhteydessä emme tehneet huoneeseen muuta kuin maalasimme seinät ja katon. Huone odottaakin suurempaa remonttia tulevaisuudessa. Tahdoin pyyhkeille uuden naulakon ja löysimme sopivaa vanhaa lautaa tarkoitukseemme. Nupit tähän löysin ihanasta sisustusliikeestä, jota ei valitettavasti enää edes ole. Sain kaksoset nukkumaan pihalle ja nyt menemmekin isomman neidin kanssa nauttimaan ihanasta auringon paisteesta. Mitäs kivaa siellä pihalla oikein tekisikään. Pulkkailua!! Ihanaa perjantaita kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti