sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Möhkistä, ompelua ja yh- äitiyttä!

Hupsista, miten viikko onkaan vierähtänyt nopeasti. Kohta onkin jo syksy.. ja joulu.. Mutta ei mennä asioiden edelle, vaan nautitaan kesästä. Niin me ainakin teimme tänään!

 Tänään on ollut kaikin puolin hyvä päivä, sillä möhkis taitaa jättää meidät nyt vihdoin rauhaan. Ikävä kyllä, loputkin perheestä saivat kuitenkin ikävän möhkis taudin itselleen. Tosin pienellä viiveellä kylläkin ja nyt tämä täti alkaa olemaan tyystin kyllästynyt siihen. Viikonlopun aikana olen saanut tuntea hurjaa yh-äitinä olemista. Pyykkäystä, kolmen lapsen vahtimista, torumista, siivoamista, ruuanlaittoa, vaippojen vaihtoa, leikkimistä, ulkoilua, nukuttamista.. Lista vain jatkuu.. ja jatkuu.. Isäntä lähti poikien kesken polkupyöräilemään Turun saaristoa tutuksi ja kotiutuu onneksi tänään. Muksut kun ovat olleet kipeitä, ei ole voinut käydä edes naapurissa kylässä. Viikonloppu on tuntunut siis YLIpitkältä.

Onneksi viikonlopun aikana minulla on ollut ilonani äitini ompelukone. Miten sitä voikaan iloita niin paljon vanhasta ompelukoneesta. Sen avulla olen päässyt muihin ajatuksiin lasten nukkuessa ja saanut sen avulla tehtyä edes jotain.. Jotenkin minusta alkaa tuntua, että nyt olisi aika hankkia vihdoin ja viimein oma kone. Äitini omat hommat saavat vain odottaa vuoroaan, kun kone suruttaa meillä päivin ja öin.

Vähän viiritilausta ja kummipojan täkki on enää tikkausta vaille valmis. En ole pitkään aikaan tehnykkään noin isoa täkkiä ja vähän pelottaa, miten se tikkaaminen onnistuukaan.. Toivottavasti iso mies pitää siitä!Viime syksynä olin kaivamassa pihaltamme ruusupensasta ylös ja meinasin heittää sen jonnekkin hyvin hyvin kauas. Siitä ei viime vuonna tullut yhtäkään ruusua. Onneksi kuuntelin äitiäni ja jätin ruusupensaan vielä muhimaan paikoilleen. Sillä nyt pensas on kukkinut ihan mahdottoman paljon ihanan tuoksuisia ruusuja. Pensas selvästi näytti minulle, että kyllä täältä vielä tullaan. ;) Lisäksi muutama pioni on näyttäytynyt. Ensi vuonna odottelen niitä innolla lisää!Ruusuisiin tuoksuihin. Hyvää alkavaa viikkoa!

2 kommenttia:

 1. Säännöllisesti käyn täällä lukemassa :) Seurasin teidän isännän pyöräilyreissua ja sympatiani ovat kotonaolevan äidin puolella, kun tiedän sen puolen realiteetit ;) Toki lomansa kummallekin vuorollaan. Ihanaa kesän jatkoa!
  Anni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anni kommentista. Ja erittäin mukavaa, kun käyt lukemassa blogiani. Lämmittää mieltä, kun tietää että joku jaksaa lukea kirjoituksiani. :) Isäntä oli lomareissustaan onnellinen, mutta luulen että tämä äiti oli kyllä vielä onnellisempi kun isäntä palasi kotiin. Neljät kädet ovat kyllä mukavammat tämän katraan kanssa. ;)Oikein ihanaa kesän jatkoa myös teille sinne!

   Poista