torstai 1. elokuuta 2013

Grillikatos on jo melkein valmis


Nyt on kerätty varastoista, vinteiltä ja jopa naapurista asti vanhaa tavaraa. Erittäin alhaisen budjetin määräämänä meidän grillikatos/kesähuone on nyt melkein valmis. Muutamaa listaa ja ehkä kuitenkin lattian vaatimaa maalausta vailla. Suunnittelimme niin, että me pärjäämme räsymatoilla, eikä maalausta lattiaan olisi silloin tarvittu. Mutta.. Kyllä se ehkä kuitenkin huutaa jotain maalia yllensä. Sen verran vanha se kuitenkin on.

Seinät oli maalattava kolmeen kertaan vaikka kuinka yritin ajatella kahden kerroksen riittävän. Uudet ikkunat pellolle päin antavat vähän lisää tilan tuntua ja ikkunoihin ompelin vanhoja lakanoita hyödyntäen verhot. 

Vanha pöytä on mahtava löytö. Ukkini sanoi sen olleen vähintään 60vuotta aittassa, joten kyllä sen oli jo aika nähdä välillä vähän päivän valoa. Voin kertoa, että sen pesemiseen ei riittäny muutama pyyhintä. Pöytä vaati juuriharjaa ja vettä erittäin rankasti. Pöydän ympärillä olevat pinnatuolit ovat väritykseltään niin ihanat, että meinaan jossain välissä saada tehtyä messinki sänkyyn tilkkutäkin jossa olisi tuota kyseistä väriä. Ja tyynyjä, mahdottoman paljon tyynyjä! :) :)

Kaiken lisäksi ihanat naapurimme lahjoittivat meille vanhan rammarinsa ja se sopii katokseemme kuin nenä päähän. Kiitos T&T!! 

Eilen illalla oli ihana tunnelma, kun isäntä lämmitti katoksen minulle lämpimäksi, vanhasta radiosta tuli musiikkia, otin ihka uuden ompelukoneeni ja ompelin verhoja katokseen. Ja KYLLÄ, olen saanut elämäni ensimmäisen ompelukoneeni. JEE!! Ihanat vanhempani ostivat minulle ompelukoneiden äidin. (Ilmeisesti äidilläni oli jo tarvetta omalle koneelleen..) Se ei siis ole mikään uuden karhea kone, vaan omistaa saman verran ikää kuin minä. Mutta parempaa ja kestävämpää versiota ei ompelukoneista ole. Kyllä nyt kelpaa surrutella sillä täkkejä ja muita tilaustöitä! 

Nyt vain odottelemaan pimeneviä iltoja ja uusia ihania hetkiä katoksessa.
Hyvää elokuuta!

3 kommenttia:

 1. Tykkään tosi paljon noista verhoista ja varsinkin niiden pitseistä :) Ihanaa kun vanhasta elvytetään uutta ja otetaan käyttöön. On kyllä kiva tunnelma teidän kesähuoneessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taru! Mekin kyllä tykkäämme kesähuoneestamme. Vielä kun kerkeisi siellä viettämään enemmän aikaa. Hetken kyllä pohdein minkälaiset verhot sinne ompelisin ja harmittelin kun ei sellaisia lakanoita löytynyt missä olisi ollut vanha pitsi jo valmiina. Mutta ei siinä sitten loppujen lopuksi kauaa mennyt kun surautteli uudet pitsit sinne itse.

   Poista
 2. Saanhan muuttaa teidän kesähuoneeseen/grillikatokseen... saanhan??? Raka stan noita tuoleja ja pöytää <3

  VastaaPoista